/Για τον Πύργο της “κολάσεως” στο Λονδίνο 50 εκατ. οι αποζημιώσεις
grenfelltower

Για τον Πύργο της “κολάσεως” στο Λονδίνο 50 εκατ. οι αποζημιώσεις

Spread the love

Στις 50 εκατ. λίρες ανέρχονται οι αποζημιώσεις που θα δοθούν για τη φονική φωτιά που ξέσπασε στις 14 Iουνίου στον κτίριο Grenfell και είχε σαν αποτέλεσμα 80 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Το 24ώροφο κτίριο ήταν ασφαλισμένο στη νορβηγική εταιρεία Protector Forsikring και είχε συνολικά 120 διαμερίσματα.

Ένα χρόνο πριν η ιδιοκτήτρια εταιρεία είχε ανακαινίσει το κτίριο, ωστόσο ομάδα ενοίκων είχε διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως εγγράφως για τους κινδύνους πυρκαγιάς στο κτίριο με μία από τις επιστολές να αναφέρει: “Μόνο ένα καταστροφικό γεγονός θα εκθέσει την ανικανότητα των ιδιοκτητών και θα βάλει τέλος στους κινδύνους διαβίωσης και την αδιαφορία για την υγεία και τους κανόνες ασφαλείας που απειλούν τους ενοίκους του πύργου”. Και η ίδια η πραγματικότητα ήρθε να επιβεβαιώσει τους φόβους των ενοίκων.

Ο αριθμός των ανθρώπων που χάθηκαν στην πυρκαγιά δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί καθώς υπολογίζεται ότι για μεγάλο διάστημα οι αρμόδιες αρχές θα εντοπίζουν στοιχεία που θα πρέπει να αναγνωριστούν. Η ασφαλιστική Forsikring που διπλασίασε την αρχική της εκτίμηση για αποζημιώσεις από 25 εκατ. σε 50 μετά τη φωτιά έχει σαν αντασφαλιστική εταιρεία τη γερμανική Munich Re.