/Πρόστιμο ανασφάλιστου ή Ασφάλεια;
cars

Πρόστιμο ανασφάλιστου ή Ασφάλεια;

Spread the love
Στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή ορίζονται και τα νέα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα, ποιά είναι όμως η σχέση του με το κόστος της ασφάλειας σου;
 • Για δίκυκλα έως 250 cc
  Για ένα ανασφάλιστο μηχανάκι έως 250 cc το πρόστιμο ανέρχεται στα 100 ευρώ. Ενώ το κόστος για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο: από 32,17 € το εξάμηνο.
 • Για δίκυκλα από 251 cc και πάνω
  Αντίστοιχα για μια μοτοσυκλέτα μεγαλύτερου κυβισμού το πρόστιμο φτάνει στα 150 € ενώ το κόστος του βασικού συμβολαίου ασφάλισης μπορει να είναι ίσως και το μισό με τιμές από 64,79 € το εξάμηνο.
 • Για αυτοκίνητα έως 1000 cc
  Στην ίδια λογική κινούνται και τα πρόστιμα για τα ΙΧ. Αφού το πρόστιμο για ένα αυτοκίνητο έως 1000 cc φαίνεται να είναι 200€ ενώ η ασφάλεια του για τρεις μήνες θα κόστιζε, στην Αττική, από 80.20 € για έξι μήνες.
 • 250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1001 cc και πάνω
  Για τα μεγαλύτερα οχήματα το κόστος για το πρόστιμο είναι 250 € σε αντίθεση με την τιμή ενός βασικού πακέτου ασφάλειας το οποίο μπορεί να ξεκινάει , στην Αττική, από 87.25€/εξάμηνο και ακόμα πιο φτηνά για την επαρχία.Με τα παραπάνω δεδομένα λοιπόν καθώς και ότι σε περίπτωση που ένα όχημα χαρακτηριστεί ως ανασφάλιστο για την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου απαιτείται πρώτα η προσκόμιση στην ασφαλιστική επιχείρηση της ειδοποιητήριας επιστολής και παραβόλου υπέρ του ελληνικού δημοσίο. Η επιλογή είναι ξεκάθαρη:
  Βρείτε την ασφάλεια σας στο e-asfaleiasou.gr και γλιτώστε το πρόστιμο.