Σκάφος

Γιατί οι ξένοι προτιμούν τις διακοπές με σκάφος στην Ελλάδα;

Αναμφισβήτητα από τα πιο όμορφα στον κόσμο, τα Ελληνικά νησιά έχουν κάτι για τον καθένα και οι διακοπές με σκάφος είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να εξερευνήσει κανείς παραπάνω από έναν προορισμούς, με τον πιο οικονομικό τρόπο και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των Ελλήνων που θεωρεί τις διακοπές με σκάφος συνώνυμο της πολυτέλειας, οι ξένοι που προτιμούν τη μίσθωση σκάφους για τις διακοπές τους στην Ελλάδα έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για την πλέον ευέλικτη και οικονομική επιλογή, η οποία χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Σύμφωνα με έρευνα του yachtbooker.com, ένα εντυπωσιακό στοιχείο που αποκαλύπτει ότι έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας των διακοπών τους, είναι ότι το 98% αυτών που επιλέγουν το σκάφος διαθέτουν ήδη δίπλωμα ιστιοπλοΐας, ακόμη και αν κατάγονται από περιοχές που δε βρέχονται από θάλασσα. Για το υπόλοιπο 2% βέβαια, πάντα υπάρχει η επιλογή του επαγγελματία skipper.

Ελλάδα, ο πιο αγαπημένος προορισμός στην Ευρώπη

Όπως αναδεικνύεται από την ίδια έρευνα, η Ελλάδα είναι ο αγαπημένος προορισμός όσων προτιμούν διακοπές με σκάφος, η οποία έρχεται πρώτη με 31%, αφήνοντας πίσω Κροατία και Τουρκία με 25% και 13% αντίστοιχα.

Και πώς να μην είναι αγαπημένος προορισμός, όταν προσφέρει όλα όσα μπορεί να ζητά κάποιος από τις καλοκαιρινές του διακοπές; Ηλιοφάνεια και καλοκαιρία διαρκείας, ολόχρυσες αμμουδιές, καταπληκτικά τοπία διάσπαρτα σε εκατοντάδες νησιά, κοσμοπολίτικο lifestyle ή γαλήνιοι ρυθμοί σε παραλίες και χωριά, συνθέτουν ένα καταπληκτικό κολλάζ που μπορεί να ικανοποιήσει και τους πλέον απαιτητικούς, πάντα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές σε όλα τα είδη σκαφών.

πηγή www.koolnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *