Μηχανή

Η BMW «ανασταίνει» την θρυλική μοτοσυκλέτα της «R5» [εικόνες]

Η BMW Motorrad έκανε και πάλι την έκπληξη στην ετήσια έκθεση «Concorso d’Eleganza Villa d Este» στην Ιταλία, παρουσιάζοντας την αναβίωση της κλασσικής μοτοσυκλέτας της, της «R5», με την χαρακτηριστική ονομασία «R5 Hommage».

Βασισμένη σε έναν εργοστασιακό, αγωνιστικό κινητήρα 500 κ.εκατ., η BMW «R5» που παρουσιάστηκε το 1935 ήταν μια από τις πιο πρωτοποριακές μοτοσικλέτες της εποχής της, στα τέλη της δεκαετίας του 1930 και καταξίωσε τον γερμανικό κατασκευαστή στον κόσμο των 2 τροχών.

Με νέας σχεδίασης σκελετό και φώτα, το επετειακό μοντέλοπου παρουσίασε η BMW για τον εορτασμό της 80ης επετείου από την εμφάνιση της, έρχεται για να δείξει πόσο καλά μπορούν να εναρμονιστούν το παρελθόν και το μέλλον.

Στον πυρήνα της «R5 Hommage» βρίσκεται ο αυθεντικός 500αρης, δικύλινδρο κινητήρας που βρέθηκε στο Μόναχο και προέρχεται από τον συλλέκτη μοτοσυκλετών, Sebastian Gutsch, ο οποίος μάλιστα είχε υποστεί βλάβη σε έναν αγώνα.

Ακολουθώντας την παράδοση, τα περισσότερα μέρη εξελίχθηκαν χειροποίητα, από το μηδέν, με τη βοήθεια της σουηδικής εταιρείας των Ronny και Benny Noren, οι οποίοι κλήθηκαν από τον Edgar Heinrich, επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της BMW Motorrad να συμβάλλουν.

Η ομάδα της Motorrad BMW αναβίωσε περίτεχνα και με κάθε λεπτομέρεια την αρχική κατασκευή, ενώ η νέα, ειδικά σχεδιασμένη υπερτροφοδότηση, ενισχύει σημαντικά την δύναμη του 500αρη. κινητήρα της, που τώρα φτάνει τους 26 ίππους.

Η νέα μοτοσυκλέτα διαθέτει επίσης και ένα εντελώς νεόκτιστο σύστημα εξάτμισης που εξασφαλίζει ότι αυτή η αύξηση στην ισχύ αντανακλάται και από την άποψη του ήχου.

Άλλες σύγχρονες πινελιές που προστεθήκαν στο κλασσικό μοντέλο είναι το νέο πιρούνι και η πίσω ανάρτηση, καθώς και οι αλλαγές στο μπροστινό κάλυμμα, στα φρένα και στον συμπλέκτη, ενώ αρκετά «custom made» χαρακτηριστικά προσδίδουν ξεχωριστή προσωπικότητα στην «R5 Hommage».

Η νέα «R5» παρουσιάστηκε στο κλασικό χρώμα του αρχικού μοντέλου – μαύρο με λευκές ρίγες- ενώ ένα μεταλλικό «φινίρισμα» στην απόχρωση του καπνού επί της δεξαμενής καυσίμου και στο πίσω φτερό, χαρίζει ένα πιο σύγχρονο στιλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *