Οικογένεια και Παιδί

Αρρώστησε η Μαμά; – Οδηγός επιβίωσης

Ένας μίνι οδηγός επιβίωσης για τις δύσκολες εκείνες ώρες που μια μαμά αρρωσταίνει!

Γενικά οι μαμάδες δεν αρρωσταίνουν. Δεν επιτρέπεται. Ούτε προλαβαίνουν να αρρωστήσουν! Αλλά ακόμη κι όταν αρρωστήσουν μαγειρεύουν, πλένουν τα πιάτα, ταΐζουν τα παιδιά και απαντούν στο τηλέφωνο. Κι όμως κι εκείνες έχουν δικαίωμα στην αρρώστια! Δε συμφωνείτε; Αν λοιπόν σας τύχει ακολουθήστε τα παρακάτω και…καλή ανάρρωση!

Ξεχάστε εντελώς τις δουλειές του σπιτιού
Σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να καθαρίσετε το τραπεζάκι ή να τακτοποιήσετε τα συρτάρια των παιδιών. Το καλύτερο πράγμα που έχετε να κάνετε αυτή τη στιγμή για να βοηθήσετε την οικογένεια σας, είναι να γίνετε καλά!

Ξεκουραστείτε
Αν και η μητρότητα και ξεκούραση δεν είναι συμβατές ως λέξεις, τουλάχιστον προσπαθήστε το!

Ζητήστε βοήθεια
Το να ζητάς βοήθεια όταν τη χρειάζεσαι είναι το προφανές. Κι όμως όλες οι μαμάδες αποφεύγουν να το κάνουν, με τη σκέψη ότι τα καταφέρνουν και μόνες τους. Ζητήστε λοιπόν άμεσα βοήθεια. Από το σύντροφό σας, τη μαμά σας (τη μαμά του;;;;), την κολλητή σας, ή γιατί όχι και από την γειτόνισσα.

Ζητήστε βοήθεια (και) από τα παιδιά
Ή τουλάχιστον δείξτε τους ότι τα έχετε ανάγκη. Ζητήστε τους να φτιάξουν τα πράγματά τους, να τακτοποιήσουν τα παιχνίδια τους, να μην κάνουν ζημιές. Δώστε τους να καταλάβουν ότι η μαμά έχει κάποιο πρόβλημα και ότι πρέπει να τη βοηθήσουν. Θα το κάνουν με μεγάλη χαρά. Το ότι βοηθούν τη μαμά τους στις δύσκολες ώρες θα τα κάνει να συμπεριφερθούν ώριμα και υπεύθυνα αλλά και να νιώσουν χρήσιμα.

Ετοιμάστε κάτι πρόχειρο
Μπισκότα, κουλουράκια, μίνι σάντουιτς. Να είστε σίγουρες πως αυτά τα σνακ θα τα παρηγορήσουν πολύ γρήγορα. Να είστε πραγματικά εκεί, όταν μπορείτε. Όταν με το καλό δράσει το αντιπυρετικό, τότε ασχοληθείτε μαζί τους. Βάλτε μια ταινία που μπορείτε να τη δείτε παρέα ή παίξτε ένα επιτραπέζιο. Λίγος χρόνος μαζί τους είναι αρκετός για εκείνα.

Πηγαίνετε στο γιατρό
Όσο συνεπείς κι αν είναι οι μαμάδες με τα παιδιά τους όταν αρρωσταίνουν, τόσο ασυνεπείς είναι με τον εαυτό τους. Ο γιατρός είναι ο μόνος που μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε γρήγορα την αδιαθεσία σας. Θυμηθείτε: όσο πιο γρήγορα γίνετε καλά, τόσο πιο γρήγορα θα αναλάβετε τα καθήκοντα της μαμάς.

Υπομονή!
«Μπόρα είναι θα περάσει». Άλλωστε που και που, και η μαμά χρειάζεται και λίγη ξεκούραση στο κρεβάτι.