Αυτοκίνητο

Η οδικη βοηθεια μέσα από 6 ερωτήσεις

Γιατί είναι σημαντικό να έχεις οδική βοήθεια;
Γιατί είναι 3 φορές πιο πιθανό να κάνεις χρήση της οδικής βοήθειας κατά τη διάρκεια ενός έτους, παρά να εμπλακείς σε κάποιο ατύχημα.

Γιατί 1 στα 7 οχήματα εξυπηρετείται από την οδική βοήθεια μέσα σε ένα χρόνο, με τη συχνότητα των περιστατικών να αυξάνεται ανά χρονικά διαστήματα σε 2 στα 7 οχήματα. Οι μεγάλες βροχοπτώσεις κατά τους φθινοπωρινούς μήνες και η αύξηση των μετακινήσων σε περιόδους γιορτών και καλοκαιρινών διακοπών αυξάνουν τις πιθανότητες να χρειαστείς την κάλυψη.

Γιατί 1 στα 6 αυτοκίνητα χρησιμοποιεί την οδική βοήθεια παραπάνω από μία φορά μέσα σε ένα έτος για διαφορετική βλάβη.

Πότε χρειάζεται η οδική βοήθεια;
Αν ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο από μηχανική βλάβη, λάστιχο ή βενζίνη και χρειαστεί ρυμούλκηση ή επί τόπου επισκευή. Το 52% των περιστατικών που κατεγράφησαν μέσα στο 2015 ήταν για ρυμούλκηση και το 48% για επί τόπου επισκευή.

Τι θα συμβεί αν χρειαστείς οδική βοήθεια και δεν έχεις;
Θα πρέπει να κάνεις επί τόπου εγγραφή και ασφάλιση μόνο για οδική βοήθεια της οποίας το μέσο κόστος είναι 100€, ενώ το κόστος μέσα σε ένα ετήσιο ασφαλιστήριο κυμαίνεται από 23€ έως 50€.

Γιατί μπορεί να χρειαστούμε οδική βοήθεια;
Το κατά πόσο θα χρειαστείς οδική βοήθεια εξαρτάται από το εάν είσαι τυπικός με το service του οχήματός σου ή όχι. Εάν το αμελείς, αυξάνεις τις πιθανότητες βλάβης.

Επίσης εξαρτάται και από την παλαιότητα του αυτοκινήτου. Όσο πιο παλιό είναι ένα αυτοκίνητο τόσο πιο πιθανό είναι να παρουσιαστεί μηχανικό πρόβλημα. Η πιθανότητα να χρειαστεί ένα όχημα ενός έτους οδική βοήθεια είναι 1.17% ενώ η αντίστοιχη για ένα όχημα 12 ετών είναι 20.29%.

Το εάν θα χρειαστείς βοήθεια ή όχι δεν εξαρτάται από τον κατασκευαστή. Η πιθανότητα βλάβης ενός γερμανικού κινητήρα είναι η ίδια με ενός ιταλικού και ενός ιαπωνικού με ένα γαλλικό.

Και τέλος, όχι, δεν εξαρτάται ούτε από το φύλο σου. Το ποσοστό των ασφαλισμένων που χρειάστηκαν ρυμούλκηση ή επισκευή μέσα στο 2015 ήταν το ίδιο για άντρες και γυναίκες.

Γιατί οι ασφαλισμένοι συχνά δεν επιλέγουν οδική βήθεια;

Για να αποφύγουν το κόστος. Ωστόσο, αν χρειαστεί επιβαρύνονται πολύ περισσότερο.

Γιατί πιστεύουν ότι δεν έχουν πιθανότητες να τη χρειαστούν. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι ακόμα και αν διαθέτεις ένα καινούργιο αυτοκίνητο και είσαι τακτικός στα services πάλι μπορεί να χρειαστεί.

Τι πρέπει να προσέχουν οι ασφαλισμένοι;
Η «οδική βοήθεια ατυχήματος» ή η «ρυμούλκηση συνέπεια ατυχήματος» αφορούν την εξυπηρέτηση μετά από ατύχημα και δεν υπάρχει κάλυψη αν το όχημα ακινητοποιηθεί λόγω μηχανικής βλάβης, λάστιχου ή βενζίνης.

Όταν η οδική βοήθεια συμπεριλαμβάνεται στις βασικές καλύψεις του ασφαλιστικού προγράμματος το κόστος μειώνεται σημαντικά.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *