Αυτοκίνητο

Τι να κάνεις σε περίπτωση ατυχηματος Ασφαλεια αυτοκινητου

Στη περίπτωση που μόλις είχες ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, το πιο πιθανό είναι να είσαι τρομαγμένος και η αδρεναλίνη να έχει καταλάβει πλήρως τόσο το μυαλό όσο το σώμα σου. Μόλις είσαι σε θέση να ανακτήσεις την πνευματική σου διαύγεια θα ελέγξεις οτι είσαι καλά, εσύ και οι επιβάτες σου και μετά τους επιβάτες του άλλου αυτοκινήτου. Άσχετα με το πως συνέβη προφανώς κατακλύζεσαι από συναισθήματα.Μπορεί να είσαι νευριασμένος επειδή νιώθεις οτι ο άλλος οδηγός προκάλεσε το ατύχημα. Ίσως είσαι νευριασμένος γιατί πιστεύεις οτι φταις εσύ. Όπως και να έχει η κατάσταση το σημαντικό είναι να μείνεις ήρεμος. Εάν κανένας δεν έχει τραυματιστεί προσπάθησε να ηρεμήσεις πριν πλησιάσεις τον οδηγό του άλλου οχήματος. Επίσης πρέπει να προετοιμαστείς να κάνεις δύο πολύ σημαντικά τηλεφωνήματα. Ένα στην τροχαία και το άλλο στην ασφαλεια αυτο

Αυτά είναι τα υπόλοιπα που πρέπει να κάνεις

Να έχεις τις ασφαλιστικές σου πληροφορίες έτοιμες

Πρέπει να έχεις τις πληροφορίες της ασφάλειας του οχήματος σου σε τουλάχιστον δύο μέρη έτσι ώστε να μπορείς να τις βρεις εύκολα σε περίπτωση ατυχήματος. Οι περισσότεροι από εμάς διαλέγουμε το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου ή το πορτοφόλι μας. Εαν μπορούμε να προσεγγίσουμε το ντουλαπάκι μετά το ατύχημα τότε αυτή η επιλογή είναι μια χαρά.

Μείνε στον τόπο του ατυχήματος.

…και ενημέρωσε πρώτα τις αρχές. Εάν η ζημιά του οχήματος είναι μια γρατζουνιά στον προφυλακτήρα και είσαι σε εθνικό δρόμο, συνήθως δεν πειράζει να μετακινήσεις το όχημα στην άκρη του δρόμου. πριν έρθει η τροχαία.

Αντάλλαξε πληροφορίες.

Δώσε στον άλλο οδηγό το όνομα σου, τη διεύθυνση σου, το τηλέφωνο και τις πληροφορίες της ασφάλειας σου και κράτησε τα δικά του. Μην ξεχάσει να κρατήσεις τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Σε περίπτωση που το όνομα του οδηγού δεν ταιριάζει με αυτό του ασφαλιστηρίου φρόντισε να μάθεις την σχέση τους και κράτησε τις πληροφορίες και των δύο.

Μην συζητήσεις τις λεπτομέρειες του τρακαρίσματος και μην παραδεχθείς φταίξιμο στο σημείο του ατυχήματος. Οι περισσότεροι από μας είμαστε τόσο ταραγμένοι μετά από ένα τρακάρισμα που αμέσως υποθέτουμε οτι κάναμε κάτι λάθος και το προκαλέσαμε. Μέχρι όλα τα γεγονότα να καταγραφούν δεν μπορείς καν να είσαι σίγουρος οτι φταις, οπότε είναι καλύτερα να μην πεις τίποτα.

Βγάλε φωτογραφίες

Τράβα φωτογραφίες της ζημιάς, η φωτογραφική του κινητού σου θα είναι μια χαρά, και κάνε γραπτή αποτίμηση του ατυχήματος. Εάν υπάρχουν μάρτυρες κράτησε το όνομα και το τη διεύθυνση και τα τηλέφωνα τους.

Κατέθεσε μια αναφορά ατυχήματος
Μπορεί να μην είναι δυνατό να το κάνεις αυτό επί τόπου εάν το ατύχημα ήταν μικρό και δεν υπήρχαν τραυματισμοί. Θα ήταν όμως καλό να πας στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και να αναφέρεις το ατύχημα.
Είναι σημαντικό να είσαι προετοιμασμένος για την περίπτωση ατυχήματος, παρ’όλο που (εξ’ορισμού) δεν σκοπεύεις να έχεις ένα.Το να ξέρεις τι καλύπτει η ασφάλεια σου και να γνωρίζεις τα ποσά απαλλαγής θα σε βοηθήσει να είσαι προετοιμασμένος στο ενδεχόμενο ατυχήματος.

Ασφαλεια αυτοκινητου ατυχημα

Αυτά είναι πολλά για να τα θυμάσαι αλλά θα είσαι χαρούμενος να τα ξέρεις στην περίπτωση ατυχήματος. Εν τω μεταξύ δες πως μπορείς να έχεις καλή ασφάλεια αυτοκινήτου και να εξοικονομήσεις χρήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *